Verbreding A2 betekent einde fileleed tussen Eindhoven en Den Bosch

29 september 2013 om 17:36
nl
Het verkeer dat maandagmorgen gebruik maakte van de verbrede A2 tussen Eindhoven en Den Bosch kon filevrij doorrijden. Ook op het traject bij Boxtel - een berucht fileknelpunt - kwamen in de ochtendspits geen files voor. Daarmee lijkt de verbreding van de A2 al op de dag van de openstelling resultaat te hebben.
Geschreven door

Rijkswaterstaat werkte sinds 2011 aan een uitbreiding van het aantal rijstroken op de A2. In beide richtingen zijn er nu drie rijbanen. Het karwei is dit weekeinde afgesloten en dat is eerder dan gepland.
'Het scheelt 15 minuten reistijd'Automobilisten die voor hun woon-werkverkeer dagelijks gebruik maken van de A2 zijn blij met de verbreding. "Het scheelt zeker vijftien minuten reistijd", zegt één van hen. Positief zijn ze ook over de periode waarin er aan de weg gewerkt is. "Dat heeft nauwelijks overlast gegeven, ze hebben het heel netjes gedaan."
De Verkeersinformatie Dienst wil nog geen uitspraken doen over de positieve effecten van de verbreding van de A2. "Daarvoor moeten we de situatie eerst twee maanden volgen, zodat we een langere periode hebben die we kunnen vergelijken met de oude situatie", zegt Linda Hofland van de VID.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.