Spookachtige geluiden brengen dichtgetimmerde slooppanden in Eindhoven tot leven

3 januari 2014 om 10:37
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Belletje trekken bij slooppanden
Een vrouw die haar kind in slaap zingt, voetstappen op de trap of een blaffende hond, het zijn geluiden die normaal niet meer te horen zijn uit dichtgetimmerde slooppanden. In de Eindhovense wijk Woensel-West vrijdag wel. Daar zijn acht slooppanden voorzien van verschillende huisgeluiden.
Geschreven door

Woonstichting TRUDO en kunstenares Marlies van Weelden bedachten het kunstproject 'Ring my bell' om het te slopen wijkdeel leefbaar te houden. Als mensen aanbellen bij de sloopwoning is nu een geluid te horen.
'Best eng'Een schaduw van de oud-bewoners van de huizen is op de deur geschilderd. Voor buurtbewoners was het in het begin even wennen. ''Toen het eerste huis een geluidje kreeg, vond ik het best eng. Daar hoorde je iemand de trap oplopen, terwijl daar niemand meer woont'', vertelt een buurtbewoner.
Een meisje uit de buurt vindt het belletje trekken vooral leuk. ''Mijn schaduw staat op een van de deuren en ik heb ook zelf met een vriendin klapgeluidjes gemaakt voor in een sloopwoning.''
Belletje trekkers kunnen zich uitlevenHet kunstproject duurt nog tot en met eind februari. Nog deze maand wordt het aantal slooppanden met een woongeluid uitgebreid naar vijftien. In maart moeten de oude huizen waarschijnlijk tegen de vlakte.

Wachten op privacy instellingen...