Video

Michael van Gerwen bedankt fans tijdens huldiging, wereldkampioen krijgt telegram van koning

3 januari 2014 om 20:27 • Aangepast 22 november 2020 om 02:25
nl
De kersverse wereldkampioen darts Michael van Gerwen heeft tijdens zijn huldiging in Vlijmen vrijdagavond zijn fans bedankt voor de steun die hij de afgelopen dagen kreeg. Ook werd bekend dat de 24-jarige 'Mighty Mike' van de gemeente Heusden een boom krijgt, die in het voorjaar zal worden geplant.
Profielfoto van
Geschreven door

De boom komt naast die van wielrenner en mede-Vlijmenaar Lars Boom. Die kreeg de rode beuk in 2008 toen hij wereldkampioen werd.
Plein volgestroomd met fansHet plein voor het gemeentehuis aan de Julianastraat was volgestroomd met vele honderden fans en andere belangstellenden, die Van Gerwen in het zonnetje wilden zetten vanwege zijn bijzondere prestatie.
De dartkoning raakte geëmotioneerd toen hij zijn toespraak hield. "Dit kun je niet alleen. Hier heb je een goed thuis voor nodig, goede familie en schoonfamilie. En veel vrienden en fans, die maken dit mogelijk. Dit zijn speciale momenten. Hier ben ik heel trots op", zei hij met trillende stem.
Burgemeester vol lofBurgemeester Jan Hamming van de gemeente Heusden, waar Vlijmen onder valt, was vol lof over Van Gerwen. "Zijn droom was al van jongs af aan om wereldkampioen te worden. En hij heeft dat door heel hard werken en heel veel afzien uiteindelijk voor elkaar gekregen", zei Hamming op het podium.
De huldiging vrijdagavond stond overigens niet alleen in het teken van de topprestatie, zo bleek snel. De topdarter maakte bekend dat hij 1 augustus in het huwelijksbootje stapt met zijn grote liefde, Daphne. Het was al bekend dat hij met haar zou trouwen, maar niet wanneer.
Telegram van koningVlak voor de huldiging hield Van Gerwen ook nog een persconferentie, voor de massaal toegestroomde media. Tijdens die bijeenkomst zei hij dat hij een telegram heeft gekregen van koning Willem-Alexander, die hem feliciteerde met zijn behaalde overwinning. Van Gerwen kreeg ook een telefoontje van premier Mark Rutte.
Niet alleen de koning en de premier stonden stil bij de overwinning van de Brabander. Zo kreeg Van Gerwen er naar eigen zeggen 40.000 Twittervolgers bij. "Ik moet nu zorgen om het vol te houden en met beide benen op de grond te blijven staan", vertelde hij.

Wachten op privacy instellingen...

Wereldkampioen dartenVan Gerwen werd woensdagavond wereldkampioen darts in Londen door in de finale de Schot Peter Wright met 7-4 te verslaan. Ruim 2 miljoen kijkers zagen zijn legendarische overwinning, die goed was voor het op één na best bekeken programma van de dag.
De prestatie van de 'koning van de darts' oogstte lof in binnen- en buitenland. Ook Bekende Brabanders leefden massaal met hem mee. Zelfs PVV-politicus Geert Wilders stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.