Video

Algemeen directeur Tiny Sanders vertrekt bij PSV

3 januari 2014 om 19:15 • Aangepast 22 november 2020 om 02:25
nl
Tiny Sanders treedt in het voorjaar van 2014 af als algemeen directeur van PSV. Dat heeft hij vrijdagavond bekendgemaakt tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in het Philips Stadion. Sanders is sinds het voorjaar van 2010 in dienst van de club.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens Sanders neemt hij afscheid van een club die goed op de rit staat. "Dat maakt het makkelijker om te vertrekken."
'Termijn niet verlengen'De 56-jarige Sanders vertelde in zijn jaarlijkse toespraak zijn termijn van vier jaar, aflopend april 2014, niet te gaan verlengen. Op verzoek van de Raad van Commissarissen zal hij wel het seizoen afmaken als dit in verband met de opvolging beter uitkomt.

Wachten op privacy instellingen...

De toespraak van Sanders is terug te lezen op de website van PSV.
TrotsSanders liet op de nieuwjaarsreceptie weten trots te zijn dat de club uit Eindhoven er financieel weer goed voor staat. Onder leiding van de vertrekkend directeur sloot PSV 2,5 jaar geleden een gronddeal met de gemeente Eindhoven. Hij had bij zijn aantreden in 2010 aangekondigd maximaal 6 jaar bij PSV te blijven.

Wachten op privacy instellingen...

Sanders startte bij PSV op het moment dat de financiële huishouding van de club voor een groot deel was afgestemd op de inkomsten van de Champions League. Onder leiding van de algemeen directeur haalde de formatie uit Eindhoven nooit meer het hoofdtoernooi van de lucratieve competitie voor Europese clubteams.
Bescheiden winstToch boekte PSV vorig seizoen een bescheiden winst van 300.000 euro. Dat kwam mede door de transfers van Dries Mertens naar Napoli en Jeremain Lens naar Dinamo Kiev.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!