Video

Stille fakkeltocht voor omgekomen skileraar Jelle van den Berg (18) uit Uden

4 januari 2014 om 18:54 • Aangepast 22 november 2020 om 02:24
nl
Bij ski- en snowboardclub De Schans is zaterdagmiddag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de overleden skileraar Jelle van den Berg (18) uit Uden herdacht. Leden van de vereniging liepen op de schans van boven naar beneden tijdens een 'bijzondere' fakkeltocht.
Profielfoto van
Geschreven door

De jonge skileraar uit Uden kwam woensdag op nieuwjaarsdag in het Oostenrijkse Zell am See om het leven. Hij werd in een afgelegen gebied op 1180 meter hoogte gevonden nadat hij die morgen niet kwam opdagen bij een bespreking.
Droevige sfeerBij De Schans zijn de leden diep geraakt door het plotse overlijden van Jelle. Volgens verslaggever René van Hoof heerste er zaterdag tijdens de herdenking een droevige sfeer. "De impact is enorm. Mensen die Jelle kennen vinden het nog steeds onwerkelijk wat er is gebeurd."

Wachten op privacy instellingen...

CondoleanceregisterIn de skihut ondertekenden vele mensen het condoleanceregister. Sommigen hadden tijdens de tocht uit respect ski's aangetrokken.
Volgens voorzitter Sven van Hulst van De Schans was Jelle van den Berg een ervaren sporter. "Hij had alle diploma's in huis. Jelle was een actief lid van de vereniging."

Wachten op privacy instellingen...

Toedracht ongelukWat er precies is gebeurd in Oostenrijk is nog steeds onduidelijk. "De Oostenrijkse autoriteiten zijn zeer schaars met het geven van informatie", zegt van Hulst.
Hij verwacht niet dat de exacte toedracht van het ongeluk nog ooit bekend zal worden. Volgens de voorzitter was Jelle 'zeker geen waaghals' die onnodige risico's nam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.