Video

SGP wil verbod op duivelse halloweenoptocht in Werkendam: 'Geen onschuldige pompoenen'

2 oktober 2013 om 16:15
nl
De SGP-fractie in Werkendam wil voorkomen dat er een halloweenoptocht wordt gehouden in de dorpen Dussen en Hank. De christelijke partij wil niet dat kinderen worden geconfronteerd met de duistere zaken als de duivel. Want: je verkleden als duivel is niet onschuldig.
Geschreven door

Voor SGP fractievoorzitter Theo Meijboom is het een uiterst serieuze zaak: "Het waren eerst onschuldige pompoenen, het zijn nu bizarre uitmonsteringen waar kinderen in gekleed gaan en daar willen wij onze jeugd niet aan blootstellen."
De halloweenoptochten zouden eind oktober gehouden worden in de bij Werkendam behorende dorpen Dussen en Hank. De SGP die vooral Bijbelse bezwaren heeft, vindt het ook niet goed dat de optochten zijn opgezet door twee jongerenwerkers van de gemeente. "Wij moeten als gemeente niet willen dat ambtenaren - want dat zijn het - meewerken aan een halloweenoptocht."
AngststoornissenMeijboom zegt ook te beschikken over wetenschappelijk bewijs dat een halloweenoptocht slecht is voor de jeugd: "Dat varieert van leerproblemen op school tot angststoornissen."
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Werkendam zal volgende week een besluit nemen of gemeenteambtenaren wel of niet een halloweenoptocht mogen organiseren.
'Tegengeluid laten horen'Als eind oktober ouders in Hank en Dussen een privé-optocht zouden organiseren kan SGP-fractievoorzitter Theo Meijboom dat niet tegenhouden. Maar het erbij laten zitten, doet de SGP ook niet: "Misschien gaan we daar dan naar toe om een tegengeluid te laten horen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.