Video

Hans Smolders bemoeit zich met renovatie stadhuis Tilburg: 'Het kan tientallen miljoenen goedkoper'

6 januari 2014 om 14:21 • Aangepast 22 november 2020 om 02:23
nl
Op het gemeentehuis in Tilburg was maandag een raadscommissie waar gesproken werd over het opknappen van het stadhuis. Dat zou 74 miljoen euro kosten, terwijl twee vastgoeddeskundigen zeggen dat dat veel goedkoper kan. Oud-raadslid Hans Smolders heeft zich als inspreker gemeld.
Profielfoto van
Geschreven door

Smolders wil na de verkiezingen terugkeren in de Tilburgse gemeenteraad. Door zich als inspreker te melden, heeft hij zijn terugkeer in de raadzaal vervroegd.
'Onnozel en onverantwoordelijk'Maandag zei hij dat hij het onnozel en onverantwoordelijk vindt om ruim zeventig miljoen euro in de renovatie van het stadhuis te steken. De twee vastgoeddeskundigen waar hij zich op baseert, Frans Landmeter en Max Schep, zeggen dat het tientallen miljoenen euro's goedkoper kan.
Maar volgens wethouder Möller van de VVD zijn de plannen van die twee vastgoeddeskundigen helemaal niet goedkoper. De deskundigen hebben hun plannen herzien. Er wordt binnenkort een informatiebijeenkomst georganiseerd. Ze zullen dan hun vernieuwde plannen presenteren.

Wachten op privacy instellingen...

UitstelDe raad wil eerst de cijfers zien, zodat ze de plannen van de deskundigen goed kunnen vergelijken met de plannen van het college. De oppositie wil dat er pas na de verkiezingen een beslissing gemaakt wordt over het stadhuis. De gemeenteraadverkiezingen vinden plaats op 19 maart.
Loes van Dielissen van de Tilburgse Volkspartij heeft er weinig vertrouwen in, zo blijkt uit haar tweets.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.