Ontuchtpleger Benno Larue weer opgepakt

DEN BOSCH - De voor ontucht veroordeelde zwemleraar Benno Larue is donderdagmiddag weer aangehouden en vastgezet. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft hij een aantal bijzondere voorwaarden bij zijn voorwaardelijke invrijheidstelling (v.i.) overtreden.
Het gaat er voornamelijk om dat hij niet heeft geluisterd en gehandeld naar de aanwijzingen van de reclassering, in meerdere opzichten.

Voorwaardelijk in vrijheid
Dat liet justitie donderdagavond weten. Benno Larue zal op korte termijn worden voorgeleid aan de rechter-commissaris die moet beslissen over de voorlopige schorsing van zijn v.i.. Justitie zal op een latere zitting eisen dat zijn invrijheidstelling geheel of gedeeltelijk moet worden herroepen.

Benno Larue werd in mei 2011 in hoger beroep veroordeeld tot zes jaar cel voor seksueel misbruik van een groot aantal kinderen tijdens hun zwemles. Na het uitzitten van tweederde van zijn gevangenisstraf werd hij voorwaardelijk in vrijheid gesteld.

Geen definitieve woonplek
Eerder deze week rapporteerde de reclassering dat Larue zich niet aan bepaalde voorwaarden hield. Voor justitie was dat toen aanleiding om in gesprek te gaan met Larue en zijn advocaat.

De zwemleraar uit Den Bosch kwam in juni vrij na vier jaar in de cel voor misbruik van tientallen zwakbegaafde meisjes. Benno Larue kreeg een gebiedsverbod voor tien gemeenten waar zijn slachtoffertjes wonen, zoals Den Bosch, Vught en Tilburg. Hij wordt gecontroleerd met een enkelband. Ook mag hij geen contact zoeken met zijn slachtoffers.

Elders onderdak
Benno Larue heeft sinds zijn vrijlating nog steeds geen definitieve woonplek gevonden. Hij moest afgelopen weekeinde zijn resocialisatiewoning bij tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray verlaten en had elders onderdak gekregen. Dat was volgens zijn advocaat maar 'heel tijdelijk' en geen normale, zelfstandige woning.

Lees alles over Benno Larue op onze themapagina.