Eigenwijze Jeffrey Herlings mag vier weken niet trainen na botbreuk

6 januari 2014 om 17:10 • Aangepast 22 november 2020 om 02:23
nl
Motorcrossser Jeffrey Herlings uit Elsendorp kan de komende vier weken niet op de motor trainen. De wereldkampioen in de MX2-klasse heeft een beenblessure opgelopen.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens zijn manager Stefan Everts is een stressfractuur (incomplete botbreuk) aan zijn been een complete botbreuk geworden.
Herlings negeerde adviesDie conclusie werd getrokken door een dokter in Herentals waar Herlings zich maandag liet onderzoeken. Volgens Everts is de blessure ontstaan door het hardlopen.

Wachten op privacy instellingen...

Herlings, tweevoudig wereldkampioen in de MX2-klasse, kreeg het advies om het rustiger aan te doen, maar tegen beter weten in ging hij toch trainen. "Nu zit hij met de gebakken peren", zegt zijn manager.
WK niet in gevaarVrezen voor het WK hoeft Herlings niet. De eerste wedstrijd van het WK-klassement is op 1 maart in Qatar. De Elsendorper heeft nog paar wedstrijden in februari op zijn programma staan. Het is onduidelijk of hij voor deze wedstrijden op tijd fit zal zijn. Hij rijdt onder andere in England de Hawkstone International.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.