Kees Koolen bereikt finish etappe 2 met veel vertraging

7 januari 2014 om 08:26 • Aangepast 22 november 2020 om 02:23
nl
Het is Kees Koolen gelukt om de finish te bereiken van de tweede etappe van de Dakar Rally. De truckrijder uit Bergeijk liep veel vertraging op door een kapotte turbo. Hierdoor moesten Koolen en zijn navigator Jurgen van den Goorbergh en monteur Gijsbert Gozewijn van Uden de etappe grotendeels afleggen in het donker.
Profielfoto van
Geschreven door

Rond kwart over negen (Nederlandse tijd) dinsdagochtend bereikten ze de finish. Een uur later was het team in het bivak. Van den Goorbergh: "We hebben vannacht niet geslapen. Na twaalf kilometer kwamen we met een kapotte turbo te staan. Dat heeft ons tweeënhalf uur gekost."
Gemene duinenNet voordat ze de duinen bereikten, werd het donker. "Dat zijn hele gemene duinen. Heel steil en heel los. De ene na de andere deelnemer strandde daarin. Toen hebben wij maar besloten er helemaal omheen te rijden."

Wachten op privacy instellingen...

Tijdstraf?Het team heeft uiteindelijk wel drie waypoints gemist en zal daardoor waarschijnlijk een fikse tijdstraf krijgen van de organisatie. "Dat vind ik nu helemaal niet belangrijk. Het was een dag waarin alles tegenzat. Als we maar weer mogen starten vandaag", zegt Van den Goorbergh.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.