Addy van den Krommenacker uit Den Bosch trapt in 3FM-grap en praat mee over verzonnen ontwerper

7 januari 2014 om 14:55 • Aangepast 22 november 2020 om 02:22
nl
Modeontwerper Addy van den Krommenacker uit Den Bosch is bij de première van de film Soof flink in de maling genomen door 3FM-verslaggever Lex Uiting. Dinsdagochtend was in het programma van Giel Beelen te horen dat Van den Krommenacker uitgebreid vertelde over een modeontwerper die helemaal niet bestaat: Balthazar Blaaskaak.
Profielfoto van
Geschreven door

In het item 'Gaat ie mee of zegt ie nee' spreekt Lex Bekende Nederlanders aan. Hij stelt hen vragen over niet bestaande personen en kijkt dan of de BN'ers toegeven dat ze diegene niet kennen, of dat ze doen alsof ze precies weten wie Lex bedoelt.
Genieten van het momentAls Lex Van den Krommenacker interviewt, is de ontwerper in een opperbest humeur: "Ik ben heel trots dat ik alle actrices en de crew aan heb mogen kleden", vertelt hij. "Ik ben blij dat zo veel mensen mijn stijl appreciëren. Weet je, ik heb gewoon geleerd om te genieten van het moment."
Inmiddels zal hij niet meer zo van het moment nagenieten. Want als Lex vraagt naar een nieuw mode-icoon uit Parijs, gaat Van den Krommenacker finaal de mist in. "Er staan veel lovende recensies over Balthazar Blaaskaak in de Volkskrant en de Telegraaf", verzint Lex. "Laat u zich ook inspireren door zo'n mode-icoon?"
Van den Krommenacker draait er in zijn antwoord dan nog een beetje omheen: "Ja, je wordt door heen veel mensen geïnspireerd. Ik vind gewoon, als ontwerper moet je niet helemaal alleen op een eiland leven."
Balthazar Blaaskaak heeft 'eigenheid'Dan gaat Lex nog een stapje verder. "Wat maakt Balthazar Blaaskaak zo'n talent?" Van den Krommenacker wil zich niet laten kennen en doet alsof hij wel weet wie Blaaskaak is. "Zijn eigenheid natuurlijk", zegt hij serieus over de niet-bestaande ontwerper. "Dat is gewoon heel belangrijk, dat iemand zijn eigenheid en zijn handschrift houdt."
Tot slot vraagt Lex de Bossche ontwerper nog of hij het eens is met alle kritiek op de controversiële meneer Blaaskaak. Daarmee wordt het nog lastiger voor Van den Krommenacker, maar als je eenmaal mee bent gegaan, kun je niet meer terug.
Hakkelen"Nee, iedereen moet gewoon zijn eigen…" hakkelt Van den Krommenacker. "Nee, ik heb niet dat je op 'n gegeven moment daar zo… dat je gewoon iemand in z'n waarde moet laten," aldus de ontwerper. "En die hij hè… dat vind ik gewoon belangrijk, dat iemand zichzelf gewoon is en gewoon daardoor zijn creativiteit naar buiten kan brengen."
Achteraf kan de modeontwerper er gelukkig zelf nog wel om lachen. "Ha ha, ja, ik had het te laat door", twitterde hij naar Giel.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.