Frans Verhoeven valt en breekt elleboog, Dakar voorbij voor Tilburgse motorrijder

7 januari 2014 om 20:40 • Aangepast 22 november 2020 om 02:22
nl
De Dakar Rally is nu al voorbij voor motorcoureur Frans Verhoeven. De Tilburger brak dinsdag tijdens de derde etappe zijn elleboog. Dat bevestigt zijn team Yamaha aan Omroep Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

De motorrijder uit Tilburg lag op dat moment op een tiende plek in de derde etappe. Vlak na het twee meetpunt viel de Tilburger en brak daarbij zijn elleboog. Dit betekent het einde van Dakar voor Verhoeven.
"Het ging juist zo lekker vandaag!", reageerde Verhoeven zwaar teleurgesteld. "Ik reed samen met een andere rijder in een verantwoord tempo op de proef en ineens lag ik op de grond. Toen ik opstond was ik best wel duizelig, waarschijnlijk door de hoogte waarop wij ons bevonden, dacht ik nog. Dat bleek achteraf toch de pijn van de gebroken elleboog te zijn."
Na zijn val is Verhoeven van de proef afgegaan om zich te melden bij het team. Volgens het reglement heeft hij de wedstrijd gestaakt en ligt hij officieel uit de race.
'Echt pijn'Volgens een woordvoerder van Yamaha gaat Frans nooit zomaar van de klassementsproef af. "Neem van mij aan: als Frans de proef vroegtijdig verlaat, dan heeft hij echt pijn en is verder rijden ook echt onverantwoord."
Na de val werd Verhoeven naar het ziekenhuis gebracht. "Er zijn foto's genomen van mijn elleboog en één ding staat vast, als deelnemer aan de Dakar 2014 zit het erop! Ik heb nog geen idee wat en hoe en ook niet wanneer in terugvlieg."

Wachten op privacy instellingen...

SmaakmakerHet team baalt van de val en hoopt dat Verhoeven niet meer verwondingen heeft opgelopen door de val. "Dakar verliest een smaakmaker", aldus een woordvoerder van Yamaha.
Volg Dakar en de Brabanders op de voet via onze themapagina omroepbrabant.nl/dakar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.