Brabanders geloven nog niet in Utopia

8 januari 2014 om 00:54 • Aangepast 22 november 2020 om 02:22
nl
Onzin, slaapverwekkend en nep. Het is maar een kleine greep uit de meningen over de nieuwe SBS6-realityshow Utopia. Veel Brabanders zijn nog niet zo enthousiast over het jongste televisieformat van John de Mol. Zij ventileerden hun vaak ludieke mening op de sociale media.
Profielfoto van
Geschreven door

Dinsdagavond zond de zender de tweede aflevering uit van het programma. Beide uitzendingen konden tot nu toe op veel kritiek rekenen op sociale media. Zo ook op de Facebook-pagina van Omroep Brabant.
Als een van de weinige uitzonderingen geeft Lia Goossens aan dat ze denkt 'dat Utopia een heel leuk programma wordt'. Tiny Kouters denkt van niet. "Wordt een flop? Is een flop", reageert ze. Theo Jeuken heeft na vijf minuten kijken de Dakar Rally opgezet. "Veel mooier."
'Dit moet toch nep zijn?'De kritiek is op Twitter niet veel anders. "John de Mol aan de slaappillen. Waarom? Hij kan toch ook gewoon de live stream van Utopia kijken?", aldus tonprater Rob Scheepers uit Sterksel. De jonge Gijsjan Tak uit Oud-Gastel verwoordt dat dusdanig: "Utopia gaat echt helemaal nergens over, wat een poepprogramma."

Wachten op privacy instellingen...

Geert Oosterwijk, Bredanaar in Amsterdam, zet op het sociale medium andere vraagtekens bij het programma. "Ik zie een volwassen man compleet uit zijn dak gaan omdat een houten kistje dicht kan. Dit moet toch nep zijn?"
Pepijn Nagtzaam uit Tilburg wilde 'de TV aanzetten om Utopia eens te proberen en te kijken wat 't nou was'. Dat lukte niet. "De batterijen van de afstandsbediening zijn op. Dit moet een teken zijn", vervolgde hij zijn tweet.
Bredanaar Ruud Benard, bekend van de eerste Big Brother, was eerder al duidelijk over het concept. "Ik ben een beetje bang dat dit programma om verkeerde redenen wordt gemaakt. Om de poen vooral", zei Ruud tegen Omroep Brabant.
UtopiaIn Utopia proberen vijftien deelnemers een compleet nieuw bestaan op te bouwen in een nieuwe leefgemeenschap. De 37-jarige Helmondse Vanessa is een van hen. Hun bezigheden worden gefilmd door honderden camera's. Ondanks de kritiek is het programma als hit gelanceerd: de eerste aflevering trok ruim 1,5 miljoen kijkers. Dinsdag was het programma nog urenlang na de uitzending trending topic op Twitter.
Het televisieprogramma is een jaar lang iedere werkdag te zien bij SBS6. Voor de sceptici is dat misschien niet zo'n goed nieuws, hoewel zij het ook van een positievere kant kunnen benaderen: nog 363 dagen tot Utopia is afgelopen. Succes, dystopisch Brabant.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...



Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!