Egyptische tempel van bamboe en elastiek moet aan de oever van de Maas bij Megen komen

8 januari 2014 om 14:44
nl
Kunstenaar Antoon Versteegde uit Volkel gaat volgend jaar in de zomer de beroemde Egyptische tempel van Luxor nabouwen aan de Maas bij Megen. Hij wil hiervoor bamboe gebruiken. Versteegde is op zoek naar bedrijven en vrijwilligers die hem bij de bouw willen helpen. De tempel van bamboe hoort bij een groot internationaal kunstproject aan de oevers van de Maas in de zomer van 2015.
Geschreven door

Antoon  Versteegde is bekend door het gebruik van  bamboe. In de loop der jaren heeft hij een groot aantal grote constructies gebouwd met bamboe en elastiek. De bamboe tempel aan de Maas moet driehonderd meter lang en ruim 20 meter hoog worden.
Bouwen met duizenden mensenIn 2015 wordt voor het eerst 'Mater Mosa' gehouden, een kunstproject in alle landen die aan de oevers van de meer dan 900 kilometer lange Maas liggen. 'Mater Mosa' moet een biënnale worden, een evenement dat om het jaar plaatsvindt.
Versteegde wil zijn tempel bouwen met duizenden mensen. Op een bijeenkomst in gemeenschapshuis Acropolis in Megen geeft hij daarover op woensdag 22 januari meer informatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.