Video

Acties bij Philip Morris in Bergen op Zoom gaan door

9 januari 2014 om 18:09 • Aangepast 22 november 2020 om 02:21
nl
De actievoerders bij Philip Morris hebben besloten de werkonderbrekingen ook donderdagnacht en vrijdagochtend door te zetten.
Profielfoto van
Geschreven door

De nachtploeg legt om halfeen voor een aantal uur het werk neer en vanaf zeven uur vrijdag doet ook de ochtendploeg dat. Sigarettenfabrikant Philip Morris in Bergen op Zoom betreurt de staking van het personeel.
UltimatumDe medewerkers staken sinds donderdagmiddag twee uur voor een loonsverhoging van drie procent. Vakbond FNV Bondgenoten gaf de fabrikant een ultimatum tot donderdagochtend, maar de fabrikant gaf niet toe.
"Vandaag legt een van de ploegen bij Philip Morris het werk neer. Als de werkgever niet ingaat op het eindbod van de werknemers voor drie procent loonsverhoging dan wordt vanaf volgende week de hele fabriek platgelegd", aldus een woordvoerder van FNV Bondgenoten.

Wachten op privacy instellingen...

OnacceptabelPhilip Morris noemt de gevraagde loonsverhoging in combinatie met een stijging van de pensioenpremies die de fabrikant moet betalen, onmogelijk te accepteren. Het bedrijf wil niet verder gaan dan een loonsverhoging van iets meer dan twee procent.
"Philip Morris Holland B.V. blijft hoopvol dat de vertegenwoordigers van de vakbonden het overleg over de nieuwe CAO zullen heropenen. Wij zijn van mening dat ons bod concurrerend is", zo laat het bedrijf in een persverklaring weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.