Vallende ster scheert door Brabantse avondhemel

9 januari 2014 om 22:43 • Aangepast 22 november 2020 om 02:21
nl
Vanaf verschillende plekken in Brabant melden mensen donderdagavond rond halfnegen dat ze een vallende ster hebben gezien. Er komen meldingen uit onder meer Tilburg, Best, Eindhoven, Helmond, Veghel, Reek, Oosterhout en Bergen op Zoom. Het verschijnsel wordt omschreven als een 'fel wit licht met een lange staart'.
Profielfoto van
Geschreven door

Een van de waarnemers spreekt over een 'aardscheerder' die tussen de maan en de horizon te zien is. Bij sterrenwacht Halley in Heesch hebben ze het zelf niet gezien, maar vermoedt wordt dat het om een 'meteoroïde' gaat, een stukje stof, steen of ijs dat door de ruimte zweeft.
Tilburger Paul Faes en zijn elfjarige zoon Bram zagen het verschijnsel en wisten niet wat ze zagen. "De meteoor vloog laag over, richting het noorden", vertelt vader Paul. "Mijn zoontje zag hem als eerste. Helaas hebben we geen foto kunnen maken. Daarvoor ging het allemaal te snel."
Felle flitsErwin Raats uit Eindhoven liet rond halfnegen de hond uit samen met zijn dochtertje van vier jaar. Zijn dochter wees naar een lichtpuntje met de constatering dat het een ster is. "Ik zag dat het lichtje langzaam bewoog, dus ik antwoordde dat het een vliegtuig was. Eenmaal aan het eind van de straat, toen we het hoekje omgingen, hoorden we een zwaar geluid vanuit de lucht. We zagen niks, maar na twintig seconden vloog er een felle flits door de lucht. Zo snel heb ik het nog nooit gezien."
De website Uitgaans.nl in Best heeft het over een ' brandende bol met met losse vuurdelen erachter die in de lucht opbrandden'. Ook uit België komen meldingen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.