Gevangene van jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda ontsnapt tijdens verlof

10 januari 2014 om 18:40 • Aangepast 22 november 2020 om 02:20
nl
Tijdens een begeleid verlof is vrijdag een gevangene ontsnapt van de jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda. Het lijkt erop dat hij daarbij hulp heeft gekregen van twee anderen.
Profielfoto van
Geschreven door

De ontsnapte man zou zijn weggevlucht in een auto.
Gevlucht in autoVolgens een burgernetmelding zaten er in totaal drie personen in die auto. Het gaat om een grijsblauwe Seat Ibiza. In welke richting de auto is weggereden is onduidelijk.
De ontsnapte gevangene droeg een blauwe bodywarmer met capuchon en een zwarte trainingsbroek en sportschoenen. De politie is een zoektocht gestart. De Dienst Justitiële Inrichtingen kan niet zeggen hoe de ontsnapping kon gebeuren. Over de identiteit van de jongen en waarom hij in de jeugdgevangenis zat, is ook nog niets bekend. De betrokken instanties willen daar niets over loslaten.
Negatief in het nieuwsIn Den Hey-Acker zitten doorgaans veroordeelde jongens tussen 12 en 21 jaar. De inrichting is afgelopen periode vaak negatief in het nieuws geweest door ontsnappingen of opstandige jeugd.
Zo stak een gedetineerde in november afgelopen jaar nog een frietpan in brand. En dat was niet het enige opstandje in de gevangenis. Het aantal geweldsincidenten tegen medewerkers nam toe en ook waren er meer ontsnappingen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.