Video

Brabants Kampioenschap Tonpraten: Ad Vermeulen duidelijke winnaar

11 januari 2014 om 02:02 • Aangepast 22 november 2020 om 02:19
nl
Het Brabants Kampioenschap Tonpraten in Valkenswaard kent na vrijdagnacht een nieuwe titelhouder: Ad Vermeulen uit Chaam bleek in de zaal Lavrijssen heer en meester in de 57e aflevering van de jaarlijkse competitie.
Profielfoto van
Geschreven door

Met zijn creatie 'Sjefke Kiep' (332 punten) liet hij volgens voorzitter Pieter Mikkers de concurrentie ruim achter zich en kon hij de bekende wisseltrofee 'de Zilveren Ton' in de lucht gooien. Volgens Vermeulen was zijn optreden een groot succes: "Alle grappen vielen goed, ik had een verhaal met een grote grapdichtheid."
In de ton stonden acht finalisten, onder wie titelverdediger Berry Knapen uit Heeze, Erik Mulder uit Maarheeze en Frank Schrijen uit Boxmeer.

Wachten op privacy instellingen...

Opvolger Berry KnapenDe jury, onder leiding van Ad Dams uit Waalre, was unaniem over het optreden van Vermeulen, die met zijn winst de opvolger wordt van Knapen. Hij won het kampioenschap al zes keer. Vorig jaar overtuigde hij met zijn creatie 'D'n Ambtenaar van de Burgelijke Stand'.
De wisseltrofee wordt definitief eigendom wanneer deze driemaal achtereenvolgens of vijfmaal in totaal wordt gewonnen.

Wachten op privacy instellingen...

Kampioenschappen tonpratenTonpraten is te omschrijven als amateur-cabaret, uitgevoerd in het plaatselijke dialect van de tonpraters. Tonpraatavonden vinden plaats in Brabant en Limburg, maar ook steeds vaker daarbuiten.
Ook zijn er regionale kampioenschappen, waaronder deze competitie. Aan het concours mag elke Brabander deelnemen die minimaal 18 jaar oud is.
De volledige uitslag1. Ad Vermeulen (Chaam)2. Berry Knapen (Heeze)3. Boy Jansen (Budel)4. Frank Schrijen (Boxmeer)

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.