CDA niet blij met omzetdaling pomphouders bij grensstreken, stelt Kamervragen

11 januari 2014 om 17:24 • Aangepast 22 november 2020 om 02:19
nl
De regering moet de accijnsverhoging op diesel en LPG heroverwegen, anders is het mogelijk dat de verhoging uiteindelijk geld kost door de grenseffecten. Dat schrijft Tweede Kamer-fractielid Pieter Omtzigt van het CDA aan de staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens Omtzigt moeten veel pomphouders aan de grensstreken bij België en Duitsland het ontgelden door het enorme prijsverschil op benzine. Hij noemt het voorbeeld in Budel, waar bij pomphouder Frans Brauer het water tot aan de lippen staat.
Brauer merkt op dat mensen uit de verre omtrek naar België gaan om te tanken. Het CDA vindt dat onacceptabel. "Wij vragen om een versnelde evaluatie aan de hand van de accijnsopbrengsten. Het kan goed dat de verhoging in het geheel geen geld oplevert", aldus Omtzigt.

Wachten op privacy instellingen...

Schuin oogHet fractielid kijkt met een schuin oog naar pompstationhouders net over de grens in Duitsland en België. "Die kunnen net als de ministers van Financiën van Duitsland en België tevreden zijn", laat hij weten.
Omtzigt wil zo snel mogelijk weten hoeveel opbrengsten er uit de accijnzen op benzine, diesel en LPG worden gehaald.

Wachten op privacy instellingen...

Klanten naar buitenlandVeel pomphouders in de grensstreek zijn het slachtoffer van de accijnsverhogingen die de regering begin 2014 invoerde.
Door de duurdere benzine zien zij meer klanten naar het buitenland vertrekken om te tanken en drank in te slaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.