Schietpartij Steenbergen: slachtoffer (68) krijgt kogel in been, dader op de vlucht

11 januari 2014 om 18:34
De politie onderzoekt in Steenbergen een schietpartij die zaterdag aan het einde van de middag plaatsvond aan de Dahliastraat. Een 68-jarige man raakte door één van de schoten lichtgewond aan zijn been.
Geschreven door

De politie bevestigt het incident en is op zoek naar de dader. Het betreft een donkere man die te voet vluchtte naar de Seringenlaan. Daar stapte hij in een personenauto en reed vervolgens weg.
Ambulancemedewerkers waren meteen na het schietincident ter plaatse om het slachtoffer te verzorgen. De wat oudere man is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
[Tweet:body:https://twitter.com/ChristianTraets/status/422041623296368640]
Kogelwerende vestenDe Dahliastraat is door de politie afgesloten. De politie roept getuigen op voor meer informatie. De dader is rond de dertig jaar, heeft een fors postuur en bol gezicht en zou een lange jas dragen.
De melding kwam rond vijf uur binnen bij de hulpdiensten. Veel agenten met kogelwerende vesten zijn ter plaatse en doorzoeken de omgeving. Rechercheurs zijn bezig met een sporenonderzoek.
[Tweet:body:https://twitter.com/AlwinDon/status/422045231484125184]
Geschrokken buurtbewonersEen buurtbewoner was niet aanwezig op het moment van het gebeuren. Wel is hij geschrokken. "Hij is mijn overbuurman. Ik heb geen idee wat de aanleiding is. Dit had ik nooit bij hem verwacht."
"Ik hoorde iemand om hulp roepen", vertelt een andere bewoner. "De straat wemelt nu nog van de politieagenten en -honden. Dacht aanvankelijk dat het om een grote vuurwerkbom ging."

Wachten op privacy instellingen...