Marco Kroon schrijft boek 'Danger Close' over zijn val van hero tot zero

16 oktober 2013 om 15:28
nl
'Danger Close', zo heet het nieuwe boek van Marco Kroon uit Den Bosch dat volgende maand uitkomt. Volgens de uitgeverij gaat het over zijn tijd als commandant van een Special Forces peloton in Afghanistan, over de Ridderslag, beschuldigingen en zijn val van 'hero tot zero'.
Geschreven door

Kroon kreeg voor zijn heldendaden in Afghanistan de hoogste onderscheiding van ons land, de Militaire Willems-Orde.
VrijgesprokenNiet lang na die onderscheiding werd hij verdacht van handel in wapens en drugs. Daarvan werd hij vrijgesproken. Wel kreeg hij een boete voor het bezit van stroomstootwapens. 'Danger Close' gaat over de periode van die beschuldigingen, maar ook over de militaire operatie in Afghanistan.
Het is niet het eerste boek dat de Bosschenaar schreef. Vorig jaar verscheen 'Leiderschap onder vuur', waarin Kroon beschreef hoe hij over leiderschap denkt. Om potentiële lezers alvast warm te maken voor het nieuwe boek, heeft UHB Uitgevers alvast een passage uit 'Danger Close' vrijgegeven:
Mijn wagen gaat voorop. Rammen. Denderen. Schieten. Maikel stuurt, Niels vuurt, ik knal mijn MAG leeg. "Niels, neem over! Munitiekisten wissel!" Vuren, leeg, laden, vuren, leeg, laden? Bam, bam, bam, een gordijn van lood, een orkaan van kogels, knallend met alles wat we hebben, sprongsgewijs vooruit, elkaar dekkend, zagend voorwaarts, contactvuur op de vijand, verborgen achter wolken vol stof opgeworpen door brullende banden? Schijnbare waanzin, omdat we vol op de vijand afgaan en rijdend nauwelijks ons doel kunnen raken. Maar met al dat lood vooruit en al het stof om ons heen, dwingen we de vijand om te bukken en zien ze niet meer waar ze schieten.
Een voor een vuur ik mijn munitiekisten leeg. Mo, meldt me als je in de auto bent,' schreeuw ik om boven het geluid van het gevecht en de razende MB's uit te komen. Oordoppen? Gelul!
Bam, bam, bam. Links en rechts slaan de kogels in. De geur van diesel hangt om ons heen als ze de cans doorboren. Achter me ontploffen de 107 millimeter, precies op de plek waar we zojuist nog stonden.  De vijand heeft geen zicht meer op ons!
Mo, Leroy en de anderen breken het gevecht af en rennen en rollen als volgepakte schildpadden de heuvel af naar hun voertuig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.