Producent politieserie Smeris aangehouden na 'aanstootgevend' logogebruik

13 januari 2014 om 00:44 • Aangepast 22 november 2020 om 02:17
nl
Een producent van de nieuwe BNN-serie Smeris is zondag aangehouden omdat de 'aanstootgevende' titel van het programma op zijn auto stond. De politieserie met daarin Jeroen van Koningsbrugge uit Den Bosch wordt grotendeels in Tilburg opgenomen. Pas toen de crew zondag in Amsterdam opnames maakte, sommeerde de politie het logo van de auto te halen.
Profielfoto van
Geschreven door

Smeris wordt doorgaans gebruikt als negatieve bijnaam voor de politie en is ook de naam van de nieuwe televisieserie van BNN. Auto's van medewerkers van de serie zijn voorzien van het logo van Smeris. Tijdens de opnames in Tilburg zag de Brabantse politie dat naamgebruik door de vingers. "We draaien sinds september al in Brabant, zonder enig probleem", aldus een woordvoerder van producent Pupkin
Logo moet van auto afIn Amsterdam hadden agenten minder begrip voor de crew van Smeris. Daar werd een medewerker van het productieteam opgepakt. Volgens de aanklacht is de term 'aanstootgevend'. De medewerker moest het logo in eerste instantie voor donderdag van zijn auto halen, anders zou hij worden vervolgd.
Producent Pupkin peinsde er niet over om het logo te verwijderen. "Als we hierin meegaan, moeten we waarschijnlijk de hele naam van de serie gaan veranderen. En dat zijn we niet van plan, zeker niet zolang een serie met de naam Flikken wel is toegestaan." Na een gesprek met de politie in Amsterdam is afgesproken dat de sticker toch mag blijven zitten.
Jeroen van Koningsbrugge kwaadHet voorval zette kwaad bloed bij de Bossche acteur Jeroen van Koningsbrugge.

Wachten op privacy instellingen...

"Onbegrijpelijk", twitterde hij erover. De tien afleveringen van Smeris zijn vanaf maart te zien op Nederland 3.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.