Video

Grote verslagenheid op basisschool De Boemerang in Zevenbergen na dood Claudia Oskam

13 januari 2014 om 10:11 • Aangepast 22 november 2020 om 02:17
nl
Op de basisschool van de drie kinderen van Claudia Oskam is met grote verslagenheid gereageerd op het overlijden van de Zevenbergse. Haar kinderen Demi, Navin en Ybo zitten alledrie op de openbare basisschool de Boemerang in Zevenbergen. “Er is hier geen paniek. Maar je ziet wel ouders met elkaar praten en je ziet het verdriet.”
Profielfoto van
Geschreven door

De kinderen van Claudia Oskam zijn ondergebracht bij familie. Directeur-bestuurder Ad Goossens van de overkoepelende organisatie waar De Boemerang onder valt, is maandagochtend op de school om de opvang van ouders en leerlingen in goede banen te leiden.
“Onze eerste zorg gaat uit naar het opvangen van ouders en leerlingen. De leraren hebben maandagochtend een briefing gehad waar afspraken zijn gemaakt over hoe ze om moeten gaan met de kinderen. Bijvoorbeeld hoe ze moeten reageren op vragen die kinderen stellen.” De school richt in de loop van de middag een gedenkhoek in voor Claudia.

Wachten op privacy instellingen...

ProtocolVolgens Goossens liggen er protocollen klaar voor dit soort situaties. “Dat klinkt misschien raar en dit is wel een heel dramatische gebeurtenis, maar we weten wat we moeten doen.” Goossens probeert nu zo snel mogelijk professionele hulp voor de kinderen te regelen. Hij heeft contact met maatschappelijk werk en waarschijnlijk komen er maandag nog hulpverleners naar de school. “Zij zullen de leraren ondersteunen bij het opvangen van de kinderen.”

Wachten op privacy instellingen...


Lees meer over deze zaak op onze themapagina omroepbrabant.nl/claudiaoskam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.