Video

Ex-gevangene Paul de Jong op kandidatenlijst GemeenteBelangen Breda

13 januari 2014 om 10:46 • Aangepast 22 november 2020 om 02:17
nl
De Bredase politieke partij GemeenteBelangen Breda heeft een wel heel erg opmerkelijke kandidaat gekozen voor de tweede plek op de kieslijst: de 25-jarige Pablo de Jong, een Bredanaar die in 2006 een automobiliste op het Valkeniersplein overviel en voor carjacking tot een gevangenisstraf werd veroordeeld.
Profielfoto van
Geschreven door

Pablo heeft zijn naam veranderd en gaat tegenwoordig als Paul door het leven. "Als ik nu terugkijk op die periode, dan herken ik mezelf niet. Dat was iemand anders."
Foute vriendenDe Bredanaar wijt zijn misstap aan een moeilijke jeugd en verkeerde vrienden. "Ja, ik heb fouten gemaakt, maar ik kwam al snel tot inkeer. Toen ik in de gevangenis kwam, besefte ik welke kant het opging. Ik koos voor de studieruimte en heb mijn leven vanaf toen opgepakt."
Als het aan GemeenteBelangen ligt, zit Paul na de verkiezingen in maart in de Bredase gemeenteraad of wie weet in het college van burgemeester en wethouders.
De nummer 1 van GemeenteBelangen, John Stubernitsky vindt het geen probleem dat zijn collega een strafblad heeft. "Je moet kunnen vergeven en bereid zijn mensen een tweede kans te geven. Toen hij dit deed was hij 16 of 17 jaar oud. Dan doe je weleens dingen die niet kunnen."
Tweede kansHij heeft met burgemeester Peter van der Velden hierover gepraat, zegt Stubenitsky. "Ook de burgemeester zei dat hij een tweede kans verdient", zo vertelde Stubenitsky tegen BN DeStem.
Volgens de lijsttrekker heeft De Jong 'enorme capaciteiten' en is hij een 'politiek talent'. De 25-jarige Bredanaar was de afgelopen jaren actief in het buurtwerk in De Heuvel in Breda.
Hoop op zetelsPaul de Jong beseft dat zijn verleden hem uiteindelijk stemmen kan kosten. "Maar zoals ik het zelf heb moeten leren accepteren, zo zal ook de kiezer mijn verleden onder ogen moeten zien. Ik wil laten zien dat het ook anders kan."
[YouTube:body:http://youtu.be/N2yE1a2-qNc]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.