Video

Kwadrant Bergen op Zoom en Stedelijk College Eindhoven excellent

13 januari 2014 om 18:23 • Aangepast 22 november 2020 om 02:17
nl
Het Kwadrant in Bergen op Zoom en het Stedelijk College in Eindhoven mogen zich voortaan excellent noemen. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs heeft dit maandag bekendgemaakt.
Profielfoto van
Geschreven door

De twee scholen voor voortgezet onderwijs behalen excellente resultaten in allerlei vakken. Ze besteden ook veel aandacht aan de leerlingen die het erg goed doen of leerlingen die juist extra hulp in de klas nodig hebben.
'Zes jaar voorbereidingswerk'Directeur Ab de Laater van het Kwadrant is blij met het predicaat. ''Hier werken we al zes jaar naartoe. We zijn supertrots dat onze school nu als excellent wordt bestempeld.''
De noeming is volgens de directeur belangrijk voor de school. ''We kunnen met dit predicaat aan ouders, leerlingen en basisscholen laten zien dat het praktijkonderwijs goed bezig is. Daarnaast willen we laten zien dat deze manier van onderwijs ook toekomst heeft.''
Tweede jaarHet is het tweede jaar op rij dat de titel wordt uitgedeeld. Het Beatrix College in Tilburg en Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel staan niet meer op de lijst.
De scholen zijn verdeeld over twee categorieën. Bij het basisonderwijs zijn OBS De Straap in Helmond en De Grebbe in Bergen op Zoom weer onderscheiden. Directeur Lia Vermeulen van De Grebbe was dinsdag te gast in Onder Ons.
Ook scholen in Mill en BladelIn het voortgezet onderwijs werd een predicaat uitgereikt aan de dependance in Mill van het Merletcollege in Cuijk, Pius X in Bladel, het Van Maerlantlyceum in Eindhoven, net als dus Het Kwadrant in Bergen op Zoom, waar praktijkonderwijs wordt gegeven, en het Stedelijk College in Eindhoven.

Wachten op privacy instellingen...

Lijst ElsevierOnlangs kwam Elsevier met zijn eigen, jaarlijkse onderzoek naar de beste scholen in ons land. De scholen in Brabant die hierin het hoogste eindigden, komen alle niet voor op de lijst van excellente scholen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.