Politie in de fout: logo BNN-politieserie niet strafbaar of aanstootgevend

13 januari 2014 om 21:06 • Aangepast 22 november 2020 om 02:16
nl
Goed nieuws voor de 'Tilburgse' politieserie Smeris. BNN mag het logo van de nieuwe televisieserie in het openbaar blijven gebruiken. Het Openbaar Ministerie kwam maandagochtend tot dat besluit.
Profielfoto van
Geschreven door

De officier van justitie vindt het roodblauwe embleem van Smeris niet aanstotelijk of strafbaar. Zondag werd een producent van de serie in Amsterdam aangehouden omdat de titel van het programma op de zijkant van zijn auto stond.
Agenten sommeerden de medewerker om het van de auto te verwijderen omdat het 'aanstootgevend' zou zijn. Smeris wordt doorgaans gebruikt als negatieve bijnaam voor de politie en is ook de naam van de nieuwe televisieserie van BNN.
'Niets anders verwacht'Producent Sander van Meurs is blij met de beslissing van het OM. ''Maar het is niet meer dan logisch, we hadden niets anders verwacht'', zegt hij in dagblad Het Parool. De politie spreekt op het sociale medium van 'een storm in een glas water'.

Wachten op privacy instellingen...

Storm in glas waterIn de nieuwe politieserie neemt Jeroen van Koningsbrugge uit Den Bosch de rol van rechercheur op zich. Het voorval schoot zondag bij hem in het verkeerde keelgat. "Onbegrijpelijk", twitterde hij erover.
Smeris wordt grotendeels in Tilburg opgenomen. Enkele scènes werden afgelopen weekend in de hoofdstad geschoten. De tien afleveringen van Smeris zijn vanaf maart te zien op Nederland 3.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.