Actievoerders Philip Morris voeren druk op, werk wordt langer stilgelegd

14 januari 2014 om 00:11 • Aangepast 22 november 2020 om 02:16
nl
De werknemers van sigarettenfabrikant Philip Morris in Bergen op Zoom, die sinds vorige week staken vanwege ontevredenheid over hun cao, gaan in de loop van de week de druk verder opvoeren.
Profielfoto van
Geschreven door

Dat laat FNV Bondgenoten maandagavond weten. De actievoerders bij Philip Morris komen sinds vorige week in actie voor een loonsverhoging van drie procent.
Volgens het actiecomité heeft de directie na drie korte werkonderbrekingen nog geen signaal gegeven dat er op duidt dat zij aan de eisen van de werknemers voor de nieuwe cao tegemoet wil komen.

Wachten op privacy instellingen...

Langere werkonderbrekingenWerknemers gaan om die reden in de loop van deze week werkonderbrekingen organiseren die langer zullen duren dan die van de afgelopen week. Het comité doet dit in de wetenschap dat 'de verbolgenheid van de werknemers over de houding van hun werkgever toeneemt'.
Wanneer de acties precies worden gehouden, blijft geheim. Als de directie deze week niet tegemoet komt, zullen de werknemers de acties nog meer verharden. De actievoerders eisen een loonsverhoging ter compensatie voor de verslechtering van het pensioen.

Wachten op privacy instellingen...

Houdt voet bij stukSigarettenfabrikant Philip Morris in Bergen op Zoom betreurt de staking van het personeel. Het bedrijf wil niet verder gaan dan een loonsverhoging van iets meer dan twee procent. Bij het bedrijf werken ongeveer 1500 mensen. Eerder voerde het personeel actie tegen de 176 banen die daar verdwenen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.