Video

Herdenkingstocht voor Claudia Oskam uit Zevenbergen: 'Woorden schieten tekort'

15 januari 2014 om 19:32 • Aangepast 22 november 2020 om 02:15
nl
In Zevenbergen is woensdagavond een herdenkingstocht gehouden voor de vermoorde Claudia Oskam. Bijna 1800 mensen bewezen de laatste eer aan de 36-jarige moeder van drie kinderen. Bij haar huis zijn bloemen neergelegd. Burgemeester Klijs hield een toespraak: "Bij deze tocht zijn alle denkbare emoties losgekomen. Gevoelens van ongeloof overheersen."
Profielfoto van
Geschreven door

De 2,3 kilometer lange tocht begon bij de plaatselijke voetbalclub Virtus, ging langs haar huis en eindigde op de Schansdijk. Daar werd haar stoffelijk overschot zondagavond gevonden in het water. Claudia's ex-man William R. zit vast op verdenking van de moord. Omroep Brabant zond het laatste deel van de tocht live uit op de website en de apps.
'Dit zou Claudia mooi hebben gevonden'De tocht zou woensdagavond rond zeven uur beginnen, maar liep een kwartier vertraging op. Naast vrienden en bekenden liep de familie van Claudia mee in de tocht. Ruim twintig familieleden, waaronder opa's en oma's, waren aanwezig. Bij het vertrek sprak broer Mark, die de voogdij heeft gekregen over de drie kinderen van Claudia, een welkomstwoord. "Namens de familie bedankt voor de steun en alle acties. Dit zou Claudia heel mooi hebben gevonden."

Wachten op privacy instellingen...

De tocht liep vanaf het parkeerterrein van de voetbalvereniging via de Kreitenborg, Willem-Alexanderlaan, Zeestraat, Oranjelaan tot aan de Provinciale weg waar de oversteek volgde naar het eindpunt aan de Schansdijk.
M&M's en bloemenTijdens het eerbetoon werden 1300 bruine zakjes met M&M's uitgedeeld, het favoriete snoepje van Claudia. Kinderen die meeliepen, kregen een kleurige ballon. Veel mensen legden bloemen neer bij het huis van Claudia, dat op de route van de herdenkingstocht lag.

Wachten op privacy instellingen...

'Alle emoties komen los'Aan de Schansdijk, daar waar Claudia zondagavond werd gevonden hield burgemeester Jac Klijs een korte toespraak. "Gevoelens van ongeloof overheersen. Woorden schieten tekort. Het hele dorp leeft mee. Bij deze tocht zijn alle denkbare emoties losgekomen. We zijn boos om het waarom maar aan de andere kant glimlachen we om de mooie herinneringen die we hebben aan Claudia."
De burgemeester omschreef Oskam als 'een liefdevolle moeder een geliefde dochter en zus, een beminde partner en waardevolle vriendin'. Volgens Jac Klijs, die samen met zijn vrouw meeliep in de tocht, laat de grote opkomst zien dat er hoop is voor de toekomst. "De gemeenschap van Zevenbergen heeft meegeleefd, meegezocht en meegerouwd. Dit samenzijn geeft veel hoop dat zoiets verschrikkelijks hopelijk nooit meer zal gebeuren."

Wachten op privacy instellingen...

Dossier Claudia OskamLees meer over deze zaak op de themapagina omroepbrabant.nl/claudiaoskam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.