Video

35 ton hondenvoer op weg, verkeer uren vast na gekantelde truck op Berenkuil in Eindhoven

15 januari 2014 om 09:43 • Aangepast 22 november 2020 om 02:14
nl
Een gekantelde vrachtwagen op het Insulindeplein, beter bekend als de Berenkuil, zorgde woensdagochtend voor verkeersoverlast. Het verkeer op de toegangswegen naar de Berenkuil en op het knooppunt zelf, stond muurvast. Het ongeluk gebeurde om kwart over zeven in de ochtend.
Profielfoto van
Geschreven door

Rond de klok van één uur werden de laatste schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd. De weg was om kwart over een weer volledig toegankelijk voor het verkeer.
De chauffeur verklaarde tegenover de politie dat zijn lading is gaan schuiven, waardoor hij de macht over het stuur is verloren. De opruimwerkzaamheden duurden de hele ochtend.

Wachten op privacy instellingen...


Vrachtwagen lekt dieselDe vrachtwagen vervoerde 35 ton hondenbrokken. Uit het voertuig lekte diesel, dat door de hondenbrokken werd bedekt. De dieseltank van de vrachtwagen werd verwijderd om het lekken te stoppen. Vervolgens is het voertuig rechtop gezet.
De vrachtwagen blokkeerde alle rijstroken richting Tongelre, waardoor het verkeer er niet door kon. De lading hondenbrokken lag over de weg verspreid. Een bulldozer kwam ter plekke om de hondenbrokken op te ruimen.
Chauffeur gewondDe chauffeur raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft last van zijn schouders.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

In 2011 gebeurden er veel ongelukken op de Berenkuil, waarbij auto's van het talud reden. Er werd een vangrail geplaatst om daar een einde aan te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.