Moeder bluste brandende auto in Chaam waarin dochter om het leven kwam

CHAAM - De brandende auto waarin vrijdagavond twee 18-jarige vrouwen uit Chaam om het leven kwamen, werd geblust door de moeder van één van hen. Ze wist op dat moment nog niet dat haar dochter in de auto zat. Dat bevestigt burgemeester Harrie Nuijten van Alphen-Chaam aan Omroep Brabant.
De vrouw is bevelvoerder bij de brandweer in Chaam. Na het blussen van de brand kwamen de betrokken brandweerlieden op de kazerne bijeen. Daar kreeg de moeder te horen dat het haar dochter was die in de brandende auto zat.

'Cynisch en frappant'
"Het is cynisch en frappant dat het slachtoffer de dochter is van de bevelvoerder op dat moment", vertelt burgemeester Harrie Nuijten van Alphen-Chaam aan Omroep Brabant. "Dat het om haar dochter ging, bleek later pas op de kazerne."

De burgemeester was bij een bijeenkomst zaterdag op de kazerne om 'namens het gemeentebestuur innige deelneming te uiten aan de families Geerts en Adams'.

'Dit rijt weer wonden open'
De gemeente Alphen-Chaam heeft de afgelopen tijd meerdere malen te maken gehad met dodelijke ongelukken. "Die andere ongevallen hebben nog geen plekje kunnen krijgen. De laatste maanden zijn er vijf dodelijke ongelukken in onze gemeente geweest. Dit rijt ook weer wonden open", vertelt de burgemeester.

De burgemeester verwijst naar het ongeluk begin deze maand waarbij de 16-jarige Eline de Jong om het leven kwam toen ze op de fiets werd aangereden door een auto. Ook doelt Nuyten op het ongeluk waarbij begin deze maand een auto over de kop sloeg en in brand vloog. Na het blussen werd de 24-jarige bestuurder uit Alphen dood in de auto gevonden.

Laura Adams en Dominique Geerts
Bij het ongeluk vrijdagavond kwamen de 18-jarige Laura Adams en de 18-jarige Dominique Geerts uit Chaam om het leven na een botsing waarbij hun auto in brand vloog. De twee jonge vrouwen zaten op dat moment nog in de auto.

In de andere auto die met de wagen van de twee Chaamse vrouwen botste, zat een 56-jarige bestuurder uit Schoonhoven. De automobilist uit Schoonhoven had te veel gedronken.

Personeel probeerde te blussen
Het ongeval gebeurde voor de deur van eetcafé Klein Amerika waar een van de jonge vrouwen werkte. Ze werd opgehaald door een vriendin. Personeel en klanten probeerden met water uit het eetcafé de brand nog te blussen.

Een dag na het ongeluk treurt Chaam over het verlies van de twee jonge vrouwen. Er zijn bloemen gelegd op de plek van het ongeluk. Voetbalwedstrijden van VV Chaam zijn zaterdag en zondag afgelast.