253 km per uur op A59 bij Oss, dat is best wel snel

16 januari 2014 om 12:32
Archieffoto (Archieffoto)
Archieffoto (Archieffoto)
Met 253 km per uur over de A59 bij Oss. Dat is volgens de website bestwelsnel.nl het snelheidsrecord van donderdag op de Nederlandse snelwegen. De hardrijder die dit dagrecord vestigde deed dit donderdagochtend vroeg om iets voor vijf uur.
Geschreven door

Op de website bestwelsnel.nl is per minuut te volgens waar in Nederland een automobilist over de weg scheurt. De website maakt hiervoor gebruik van de meetgegevens die de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) verzamelt met 24.000 meetlussen in het wegdek. 
Dat het nog harder kan dan 253 km per uur, blijkt volgens de gegevens van de website uit de hoogst gemeten snelheid in Nederland sinds oudjaarsdag. Op 31 december om zes minuten over vier 's nachts scheurde namelijk iemand met 259 kilometer per uur over de A50 bij Zwolle.
Forse boetesEen politiewoordvoerder waarschuwt in het AD van donderdag snelheidsduivels die de records willen breken dit vooral niet te doen. De politie gebruikt de gegevens volgens de woordvoerder namelijk ook om te bepalen waar op snelheid gecontroleerd gaat worden. En de boetes zijn volgens hem fors.

Wachten op privacy instellingen...