Misdaadverslaggever Peter R. De Vries blij verrast over doorbraak moordonderzoek Nicole van den Hurk

17 januari 2014 om 14:23 • Aangepast 22 november 2020 om 02:13
nl
Misdaadverslaggever Peter R. De Vries is verrast met het nieuws over de aanhouding van een 46-jarige Helmonder in verband met de moord op Nicole van den Hurk uit Eindhoven. De misdaadjournalist beet zich jaren geleden vast in het dossier en heeft de zaak van dichtbij gevolgd. "Er ligt nu wel wat. De verdachte heeft heel wat uit te leggen."
Profielfoto van
Geschreven door

De Vries kwam er tijdens zijn onderzoeken wel achter dat de dader van de moord op de 15-jarige scholiere niet moet worden gezocht in de familiekring. "Nu er een DNA-match is met iemand die geen connectie heeft met Nicole, heeft de verdachte heel wat uit te leggen hoe dat DNA in haar laatste levensfase op haar lichaam is gekomen", aldus de misdaadjournalist tegenover Omroep Brabant.

Wachten op privacy instellingen...

DNA-matchDe politie kwam de verdachte op het spoor dankzij het DNA van de verdachte. Dat bleek ook te zijn gevonden op het lichaam van Nicole. "Het kan gaan om bloed, sperma of speeksel", aldus De Vries. Dat er een DNA-match is, stemt De Vries tevreden. "Dit is de doorbraak waar we altijd van gedroomd hebben."
Lees meer over deze zaak op de themapagina omroepbrabant.nl/nicolevandenhurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.