Video

Stiefvader Ad kust graf Nicole van den Hurk: ‘Eindelijk schat, na al die jaren’

18 januari 2014 om 18:29 • Aangepast 22 november 2020 om 02:12
nl
Nog verbijsterd van alles loopt stiefvader Ad van den Hurk rond op het kerkhof waar zijn stiefdochter Nicole van den Hurk uit Eindhoven begraven ligt. Hij kan het nog steeds niet bevatten. Na achttien jaar is er alsnog een doorbraak in het onderzoek naar de moord op Nicole. “Eindelijk schat, na al die jaren”, stamelt hij als hij een zoen op het graf geeft.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie hield dinsdag een 46-jarige man uit Helmond aan in verband met de dood van Nicole in 1995. Zijn DNA komt overeen met het dna uit het moordonderzoek, zo werd duidelijk door nieuwe onderzoekstechnieken. Voor de politie is het 99 procent zeker dat hij achter de moord zit, vertelt Ad.

Wachten op privacy instellingen...

'Verontschuldigingen hoef ik niet'Verbouwereerd loopt Ad rond op het kerkhof. Verslaggever Jan Waalen ging met hem mee. Er klinkt emotie en opluchting uit de woorden van de stiefvader. “Ik had de moed bijna verloren. Dacht dat het nooit meer opgelost zou worden”, vertelt hij voor de camera van Omroep Brabant. Hij en stiefmoeder Jolanda denken dat de dader nu achter slot en grendel zit.
Over verontschuldigingen van de dader is Ad duidelijk: “Die hoef ik niet. Ik wil alleen dat de rechter een voorbeeld stelt voor iedereen die met zijn poten aan een kind zit”, spreekt hij duidelijke taal. Bij een eventuele veroordeling gaat de stiefvader een schadeclaim indienen tegen de verdachte.

Wachten op privacy instellingen...

'We zitten goed'De moord op Nicole van den Hurk beheerste jarenlang het nieuws. Ook Ad werd gezien als verdachte. “De politie heeft een grote fout gemaakt door mij destijds als verdachte op te pakken”, vertelde hij vrijdag. “Maar nu zei de rechercheur: we zitten goed.”
In september 2011 werd het lichaam van Nicole opgegraven voor nieuw onderzoek naar haar dood. Sinds 2012 werkte een cold case-team met zes rechercheurs fulltime aan de zaak. Lezers van Omroep Brabant reageerden opgelucht dat er eindelijk een doorbraak is.
Lees meer over deze zaak op de themapagina omroepbrabant.nl/nicolevandenhurk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.