Tilburger Mark van Bergen wint Pop Media Prijs met boek ‘Dutch Dance'

18 januari 2014 om 18:42 • Aangepast 22 november 2020 om 02:12
nl
Mede door een bizar tafereel ging journalist Mark van Bergen uit Tilburg met zijn boek Dutch Dance aan de haal met de twintigste Pop Media Prijs, een onderscheiding ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek. De jury besloot niet om één, maar twee boeken te bekronen tot winnaar.
Profielfoto van
Geschreven door

De prijs werd zaterdagmiddag tijdens Eurosonic in Groningen uitgereikt. De andere winnaar is het grote danceboek Mary Go Wild, vooraf bestempeld als de grote favoriet. De derde kandidaat, hiphopplatform 101 Barz, blijft met lege handen achter. Juryvoorzitter Tom ter Bogt koos twee winnaars omdat het voor de jury onmogelijk was om een keuze te maken.
“Een vlot verteller met de nodige journalistieke ervaring, die het gevoel van de scene goed weet weer te geven", aldus de jury over de Tilburger.
Hollandse dancecultuurDutch Dance is een omvangrijk overzichtsverhaal over het succes van dance in en uit Nederland. Van Bergen schetst een nauwkeurig beeld van de Hollandse partycultuur en interviewt grote namen als Ferry Corsten en Fedde LeGrand.

Wachten op privacy instellingen...

Bijdrage Omroep BrabantOmroep Brabant-verslaggever Bart Elzendoorn, expert in elektronische muziek, werkte ook mee aan het boek. Hij schreef enkele verhalen over het 25-jarig bestaan van dance-muziek in Nederland.
Van Bergen begon zo'n drie jaar geleden aan het boek. "Ik schreef toen ook het eerste hoofdstuk en sprak met uitgevers. Dat was wel echt het sein dat het voor het eggie was", vertelde hij in september vlak voor de lancering van het boek.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.