Video

NAC lijdt ruime nederlaag in Alkmaar

19 januari 2014 om 00:51 • Aangepast 22 november 2020 om 02:12
nl
NAC Breda heeft in Alkmaar een ruime nederlaag geleden tegen AZ. De Alkmaarse formatie van trainer Dick Advocaat versloeg NAC Breda met 3-0.
Profielfoto van
Geschreven door

AZ dat de laatste vier wedstrijden voor de winterstop had verloren, was vast van plan om het tij te keren. Op welhaast klassieke wijze zette Steven Berghuis de Alkmaarders halverwege de eerste helft op voorsprong. Van de rechterkant draaide hij naar binnen om vervolgens overtuigend met zijn sterke linkerbeen uit te halen. Doelman Jelle ten Rouwelaar was kansloos. Mogelijk had Berghuis, oud-speler van FC Twente, niet eens meegedaan met AZ als sterspeler Maarten Martens niet naar PAOK was vertrokken.
Mogelijkheden NAC  In het open en aardige duel was er tot dan weinig krachtsverschil. NAC deed in alle linies goed mee en had ook zo zijn mogelijkheden. Zo schoot Rydell Poepon net naast na een voorzet van Jeffrey Sarpong. Elson Hooi was vanaf de flank eveneens enkele keren dreigend. Ondanks af en toe wat gegrabbel van Esteban in het doel van AZ leverde het geen treffers op. "Ik vond dat we redelijk goed begonnen aan de wedstrijd", zegt aanvoerder Jelle ten Rouwelaar. "Daar hebben we te weinig uitgehaald."
AangeslagenNAC was aangeslagen na het openingsdoelpunt van de thuisclub. Vanaf dat moment was AZ nadrukkelijk aan de bal. Dat leidde in extra tijd van de eerste helft tot de tweede treffer. Aron Johannsson tikte in bij de 'tweede' paal, na een mooie voorzet van de goed spelende Nick Viergever vanaf de linkerkant. "Je moet als ploeg beseffen dat een 1-0 achterstand nog niet zo verkeerd is", zegt keeper Ten Rouwelaar. "Dat hebben we niet doorgehad en dan valt die 2-0 op een heel vervelend moment."
Twee keer op de latEven leek NAC na de hervatting nog aan te dringen. Een fraai schot van Jordy Buijs eindigde echter op de lat. Daarna besliste AZ de wedstrijd. Berghuis maakte er met zijn tweede treffer van de avond 3-0 van. Deze keer was de voorbereiding, met een mooie solo, gekomen van Roy Beerens. Alsof de ellende voor NAC nog niet genoeg was raakte vervolgens Kees Kwakman ook nog eens de lat. Meer zat er kennelijk niet in voor de formatie uit Breda. "Het is wel een terecht verlies", zegt NAC-verdediger Kenny van der Weg. "We hebben bijna niets afgedwongen. We kunnen het elkaar verwijten, maar ik denk niet dat we dat nu moeten doen. We moeten elkaar nu steunen."
"AZ speelde wel beter". zegt collega-verdediger Henrico Drost. "Maar ik was ook niet zo kapot van AZ. Ik denk dat er wel meer in had gezeten. Wij moeten meedogenlozer zijn. Dat moeten we nu wel een keer gaan leren want het overkomt ons veel te vaak." 
Lurling grote afwezigeGrote afwezige in Alkmaar was NAC-speler Anthony Lurling. De "Messi van Breda' was door trainer Gudelj buiten de selectie voor de wedstrijd tegen AZ gelaten en moest op de tribune plaatsnemen. De gekrenkte Lurling weigerde vrijdag al mee te reizen naar Alkmaar, hield woord en bleef thuis. Gudelj gaf na afloop aan met Lurling te gaan praten om het probleem op te lossen.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.