Champagne en kaviaar in gemeente Alphen-Chaam: Meeste miljonairs van Brabant

ALPHEN-CHAAM - In de gemeente Alphen-Chaam wonen de meeste miljonairs van Brabant. Uit onderzoek van Van Lanschot Bankiers blijkt dat 3,7 procent van de bewoners in die gemeente meer dan een miljoen euro bezit. Waalre staat met 3,2 procent op de tweede plaats. Oisterwijk en Vught volgen met 3,1 procent. De gemiddelde miljonair bezit in Nederland ongeveer 3 miljoen euro.
Landelijk gezien staat Alphen-Chaam op plaats twaalf in de ranglijst. Gemeentes als Bloemendaal en Blaricum zijn nog altijd rijker dan de Brabantse gemeente. Blaricum is de absolute koploper, liefst 10 procent van de huishoudens is miljonair.

Bezorgd over hun kinderen
Nederlandse miljonairs hebben gemiddeld een besteedbaar jaarinkomen van 93.000 euro. Dat is ruim drie keer zoveel dan de gemiddelde Nederlander maar toch zijn de miljonairs pessimistischer dan andere Nederlanders over de financiële toekomst van hun kinderen.

31 procent van de miljonairs denkt dat hun kinderen het minder goed zullen krijgen dan zij zelf. Onder alle Nederlanders is dat aantal 23 procent.

Meer over dit onderwerp:
alphen-chaam van lanschot bankiers miljonairs