Blue Monday? Niet in Brabant, want Reusel-De Mierden is de meest blije gemeente op Twitter

20 januari 2014 om 13:39
nl
Vanuit de gemeente Reusel-De Mierden zijn in november vorig jaar de meest blije tweets van Nederland verstuurd. Dit blijkt uit onderzoek van Erik Tjong Kim Sang van het Meertens Instituut. Reusel-De Mierden haalde een score van +29 op -100/+100.
Geschreven door

Een score van 0 betekent dat het aantal positieve en negatieve tweets in balans is. In Reusel-De Mierden werden in november dus meer positieve dan negatieve tweets geplaatst.
Brabant positiefOok andere Brabantse gemeenten scoorden positief. Den Bosch scoorde +17, Tilburg +15, Breda +14, Eindhoven +13 en Roosendaal +10. Tjong Kim Sang: "In Brabant wordt positief gescoord, maar dat geldt voor heel Nederland. Geen enkele gemeente in ons land scoorde onder de nul."
Tjong Kim Sang zocht ook op verschillende dialectwoorden. In januari 2013 werd in 7.061 van de 117.649.621 tweets het Brabantse woord 'hedde' gebruikt. Op de kaart is te zien dat het dialectwoord vooral in de steden Eindhoven, Helmond en Tilburg werd gebruikt.
De gegevens zijn gebaseerd op een beperkte groep twitteraars, van wie hun locatie bekend is.
Blue MondayDeze maandag is het Blue Monday. Deze titel staat voor de meest deprimerende dag van het jaar. Een wetenschappelijke onderbouwing voor Blue Monday is er echter niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.