Harry van Raaij mag geen kritiek meer op PSV leveren

20 januari 2014 om 22:22 • Aangepast 22 november 2020 om 02:10
nl
Erevoorzitter Harry van Raaij van PSV moet zich voortaan onthouden van openbare kritiek op het clubbeleid. Dat heeft de oud-bestuurder naar eigen zeggen te horen gekregen van Peter Swinkels, de voorzitter van de raad van commissarissen van de Eindhovense club.
Profielfoto van
Geschreven door

"Hij kwam op de nieuwjaarsreceptie naar mij toe'', liet Van Raaij (77) maandag op de lokale zender 040TV weten. "Hij verbood mij eigenlijk om nog kritiek op PSV te uiten. Als ik kritiek had, moest ik maar naar directeur Tiny Sanders gaan."
In december uitte Van Raaij kritiek op de uitspraken van directeur Tiny Sanders. "De suggestie van PSV-directeur Tiny Sanders om een jaartje geen Europees voetbal te spelen, is schadelijk voor de club", sprak de oud-voorzitter verbaasd.

Wachten op privacy instellingen...

OvergevoeligIn gesprek met 040TV vertelt Van Raaij dat hij er geen vooropgezette bedoeling bij heeft. "Ik ben mezelf helemaal niet bewust dat ik kritiek lever. Ik geef gewoon mijn mening. Dat kan kritisch lijken, maar ik heb daar geen vooropgezette bedoeling bij.''
De oud-bestuurder vindt dat de directie van PSV overgevoelig reageert op zijn uitspraken. “Als je zelf niet slaagt, dan komt iedere uitspraak van anderen hard aan. Maar die mensen zeggen dingen met hun hart: niet om kritiek te leveren, maar omdat het beter moet met de club.”

Wachten op privacy instellingen...

Blijft mening gevenVan Raaij zei dat hij van plan was om zijn mening over PSV te blijven geven als hij daarnaar gevraagd wordt. De Eindhovense club verloor afgelopen weekend met 1-0 van Ajax en is daardoor uit de race voor het kampioenschap.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.