Video

Mislukt avondje Jong PSV voor Alex Schalk: 0-2 tegen De Graafschap

20 januari 2014 om 23:45 • Aangepast 22 november 2020 om 02:10
nl
Dat een avondje Jong PSV van een andere orde is dan een avondje NAC, ondervond Alex Schalk maandagavond in het Jan Louwers-stadion in Eindhoven. Zijn debuutwedstrijd bij de Eindhovense ploeg ging met 0-2 verloren tegen De Graafschap. Lazic en Kabasele maakten in de slotfase de treffers voor de Achterhoekers
Profielfoto van
Geschreven door

De van NAC gehuurde Schalk, alias Der Bomber, wist zijn debuut dus niet met een doelpunt op te luisteren. Een uitgelezen mogelijkheid daartoe hielp hij in de 55e minuut om zeep, door een door hem zelf uitgelokte penalty niet te verzilveren. De slap genomen strafschop was een makkelijke prooi voor De Graafschap-keeper Theo Zwarthoed.
Slechts tachtig bezoekersSchalk: "Een zware domper. Het moment van de penalty was cruciaal. Ik wilde natuurlijk scoren in m'n debuutwedstrijd. Ik bleef naar de keeper kijken, maar omdat hij lang bleef staan schoot ik 'm te onzeker in. Balen, want die goal had ons op voorsprong kunnen zetten en de overwinning opleveren. Nu gaan we met 0-2 onderuit".
Opwindend was de wedstrijd niet, net als de ambiance. Slechts tachtig betalende bezoekers, onder wie zeven De Graafschap-fans in het uitvak. Een avondje Jong PSV is dus overduidelijk van een andere orde dan het avondje NAC, wat Schalk zo goed kent. "Ja. Dit is wel wat anders, maar dat is logisch. Maar hier heb ik zelf voor gekozen. Voor mij is het belangrijkste dat ik weer speel en PSV is een topploeg en met deze jongens met deze kwaliteiten kan ik me hier prima ontwikkelen."

Wachten op privacy instellingen...

Evenveel punten als Den BoschDoor de nederlaag blijft Jong PSV op de achtste plaats in de Jupiler League steken, met even veel punten als Helmond Sport en FC Den Bosch. FC Dordrecht is koploper, gevolgd door Willem II en FC Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.