Video

Miljonair uit Quote 500 helpt arme Tilburgers uit Quiet 500

14 november 2013 om 07:42
nl
Een miljonair die op de lijst van de Quote 500 prijkt, wil iets doen om Tilburgers te helpen die in armoede leven. De rijke Nederlander meldde zich bij de makers van de Quiet 500 nadat het tijdschrift thuis op de deurmat was gevallen. De gulle gever wil anoniem blijven, maar we weten dat het om een man gaat, en dat hij vaak in Brabant komt.
Geschreven door

De Quiet 500 is een tijdschrift met verhalen over twintig inwoners van Tilburg die het niet zo breed hebben. De glossy verscheen op Wereldarmoededag en werd vervolgens naar de 500 rijkste Nederlanders die in de Quote 500 staan gestuurd.
'Onorthodoxe benadering'De maker van het blad, de Tilburger Anton Dautzenberg, wil met zijn glossy Quiet 500 een statement maken. 'We kiezen niet voor een 'u-bent-rijk-en-wij-zijn-arm-en-dat-is-niet-eerlijk'-benadering, rijkdom is immers geen misdaad', schrijft Dautzenberg.
Wat is het dan wel? 'Rijkdom is vooral een (kapitaalkrachtige) karaktereigenschap. Veel geld verdienen is het gevolg van een succesvolle cocktail van creativiteit, doorzettingsvermogen, moed en onafhankelijkheid.'
Onorthodoxe benaderingDus geen rijkaardje pesten, maar prikkelen. 'Wij willen de 500 rijkste Nederlanders uitdagen om die vaardigheden samen met ons in te zetten om armoede te bestrijden. Het bestaande beleid schiet immers tekort, een meer onorthodoxe benadering is wenselijk', stelt de bedenker van het blad.
De Quiet 500 is inmiddels aan de tweede druk toe. Sinds het verschijnen van het blad hebben zich ook twee mensen gemeld die een arm gezin willen adopteren.  En een eigenaresse van een kledingzaak wil een deel van haar collectie ter beschikking stellen aan de Tilburgers die zich lieten interviewen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.