Tweede soloplaat Jacqueline Govaert komt op 21 maart uit

22 januari 2014 om 11:20
Het nieuwe album van Jacqueline Govaert, de voormalige frontvrouw van de Tilburgse band Krezip, komt uit op vrijdag 21 maart. Het is haar tweede soloalbum en heeft de titel 'Songs to Soothe'. De single 'Hear How My Heart Beats' is vanaf dinsdag 22 januari verkrijgbaar op iTunes en te beluisteren op Spotify. Op vrijdag 25 april brengt de in Kaatsheuvel geboren zangeres de nieuwe nummers ten gehore in 013 in Tilburg.
Geschreven door

In november kondigde Govaert al aan dat zij in het voorjaar van 2014 met een album zou komen. De zangeres en pianiste heeft de plaat opgenomen in Los Angeles bij Mitchell Froom, zo is op haar website te lezen. Die werkte met onder anderen Paul McCartney, Elvis Costello, Crowded House en Sheryl Crow.
Terug naar de basisGovaert gaat met haar nieuwe album terug naar de basis. "Alleen achter haar piano: 11 pure liedjes, klassieke composities, in lijn met het werk van Carole King, Jackson Browne en andere Laurel Canyon grootheden", staat op haar website.
Videoclip in premièreDe videoclip van de eerste single 'Hear How My Heart Beats' gaat op vrijdag 24 januari in première. Danny Boom, de winnaar van So you think you can dance, speelt een hoofdrol in de clip. De kaarten voor het optreden in 013 zijn vanaf donderdag 23 maart tien uur 's ochtends in de voorverkoop verkrijgbaar.
In 2010 maakte Govaert haar solodebuut met het album 'Good Life'. Met Krezip scoorde zij diverse hits, waaronder 'I Would Stay'. Govaert studeerde aan de Rockacademie in Tilburg.

Wachten op privacy instellingen...