Voorproefje op 013-concert: Jacqueline Govaert zingt nieuwe single in de studio van Omroep Brabant

23 januari 2014 om 20:36
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Jacqueline Govaert - Hear How My Heart Beats
Jacqueline Govaert uit Kaatsheuvel is al lang niet meer 'die ene zangeres' van het opgeheven Tilburgse 'bandje' Krezip. Als gevestigde singer-songwriter brengt ze op 21 maart haar langverwachte tweede plaat uit: Songs To Soothe. In de studio van Omroep Brabant lichtte Jacqueline alvast een tipje van de sluier op.
Geschreven door

Achter haar piano bracht ze live op Omroep Brabant Radio een ingetogen versie ten gehore van haar jongste single, 'Hear How My Heart Beats'.
Speciale band met 013Pas op 25 april zal de stem van Jacqueline weer elders live door Brabant galmen, dan in de kleine zaal van 013 in Tilburg - niet alleen de stad waar ze studeerde aan de Rockacademie, maar ook de stad die het welbekende Krezip heeft voortgebracht.
Ze heeft een speciale band met Tilburg, en ook met 013. "Ik herinner me nog dat we bij de opening van 013 speelden, honderd jaar geleden", grapt de zangeres. "Nee, ik vind het oprecht heel leuk. Ik ben er al heel lang niet meer geweest, ik kijk echt naar dat optreden uit."
Songs To SootheSongs To Soothe wordt een plaat met veel gevoelige 'troostplaatjes', zo zegt de zangeres. "Het is helemaal mijn plaat geworden. Op de vorige plaat had ik veel samenwerkingen, nu heb ik bijna alles in mijn eentje geschreven. Dat hoor je terug. Ik ben ook een andere vrouw geworden."
Maar vanwaar de troostliedjes? Zo kennen we de rockende Kaatsheuvelse niet. "Sinds mijn laatste album heb ik veel meegemaakt. Ik zat op een punt dat ik eigenlijk alleen nog maar troostliedjes kon schrijven." Is het 'rocken' daarmee verleden tijd? Niet helemaal. "Deze plaat is meer soul dan rock, maar het rockt wel in de zin dat het swingt." Daar nemen wij graag genoegen mee.

Wachten op privacy instellingen...