Lekkage in tankwagon op rangeerterrein Oss blijkt geen lekkage, treinverkeer hervat

24 januari 2014 om 23:21 • Aangepast 22 november 2020 om 02:08
nl
De wagon op het station in Oss waarvan gedacht werd dat deze lekte, bleek achteraf niet lek te zijn. De afsluiter van de tankwagon was vies van ruwe stookolie. De machinist dacht dat hij lekte en alarmeerde de brandweer. "Het is met een sisser afgelopen'', zei een politiewoordvoerder vrijdagavond. Het treinverkeer kwam rond middernacht weer op gang. Ook de buurt rond het station is vrijgegeven.
Profielfoto van
Geschreven door

De brandweer ging al snel uit van een kleine lekkage. Achteraf bleek er dus helemaal geen lek geweest te zijn. De afsluiter van de tankwagon was vies vanwege het overtanken van ruwe stookolie van de ene wagon naar de andere. Daardoor bleef er wat stookolie achter. De wagon had de stookolie naar een bedrijf in Oss gebracht.
Na het leegpompen reed de goederentrein naar een rangeerspoor bij het station van Oss. "Daar zou een andere machinist de trein overnemen. Die controleerde de wagons voor vertrek en zag dat er iets lekte uit een afsluiter. Omdat niet bekend was om welke stof het ging, heeft hij alarm geslagen'', aldus een politiewoordvoerder.
Geen gevaarVolgens de brandweer is er geen gevaar voor de omgeving. Lange tijd was niet duidelijk om welke stof het ging. Het enige dat bekend was, was dat de subsantie tot de groep UN3082 behoort.
Dat is een groep stoffen die volgens de brandweer een relatief laag risico vormt, maar wel schadelijk kan zijn voor het milieu.
Trein blijft staanDe brandweer constateerde dat er wat stookolie was vrijgekomen. Waarschijnlijk is de wagon bij het Osse bedrijf niet genoeg schoongemaakt. "Er kwam een restje uit een verder zo goed als lege wagon'', verklaarde de politie.
De trein blijft de hele nacht op het station in Oss staan. Zaterdagochtend gaat hij terug naar de plek waar de stookolie gelost is. Daar worden de wagons schoongemaakt. Pas wanneer alle wagons en afsluiters gecontroleerd en schoongemaakt zijn, mag de trein zijn weg vervolgen.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

Uur vertragingHet treinverkeer heeft enige tijd stilgelegen. Rond middernacht kwam het verkeer weer op gang. Reizigers liepen ongeveer een uur vertraging op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.