Hennepteelt een van de grootste 'werkgevers' van Tilburg

25 januari 2014 om 13:22
nl
Illegale hennepteelt is de een van de grootste werkgevers van de stad Tilburg. Er zouden ongeveer 2.500 mensen werkzaam zijn in de illegale teelt.
Geschreven door

In totaal zouden er tussen de 600 en 900 hennepplantages zijn in Tilburg.  Dat staat in de conclusie van een vertrouwelijk rapport, opgesteld door de Tilburg University, expertisecentra en het regionale afpakteam, meldt NRC Handelsblad.
Per jaar levert de teelt tussen de 728 en 884 miljoen euro op. De omzet van de drugshandel is daarmee even groot als de totale begroting van de stad.
'Niet uniek'Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg zegt dat de omvang van de hennepteelt 'niet uniek' is in Brabant. Volgens de onderzoekers is er sprake van 'een serieuze bedreiging voor de veiligheid en integriteit van de samenleving'. De illegale drugshandel corrumpeert volgens hen de legale, economische en juridische infrastructuur.
Tilburg is een van de 25 gemeenten die hennepteelt wil reguleren. Dit reguleren zou het illegaal kweken, overlast in de buurt van coffeeshops en criminaliteit uitbannen, zo verwacht de gemeente. Het merendeel van de Brabanders is ook voor deze oplossing.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.