Droomtransfer voor keeper Kelle Roos (22) uit Rijkevoort: van Nuenen naar Derby County

26 januari 2014 om 15:08 • Aangepast 22 november 2020 om 02:08
nl
Een droom die werkelijkheid wordt voor Kelle Roos uit het kerkdorpje Rijkevoort. De 22-jarige ex-doelman van PSV en Willem II verruilt het bescheiden Nuteaton Town voor het aanzienlijke Derby County van Steve McClaren, dat momenteel strijdt voor promotie naar de Premier League.
Profielfoto van
Geschreven door

De club uit het Championship legde Roos donderdag voor tweeënhalf jaar vast. "Geweldig om onder zo'n grote naam als McClaren te spelen", vertelt de keeper zondagmiddag in het sportprogramma Sportlunch van Omroep Brabant.

Wachten op privacy instellingen...

Een jongensboekHij gaat verder: "Ze strijden voor promotie naar de Premier League. Iedere week zitten er ongeveer vijfduizend bezoekers op de tribune. Dit alles klinkt inderdaad als een jongensboek", vertelt een goedlachse Roos.
De doelman wist in zijn proefperiode genoeg indruk te maken op McClaren. Ook was hij op stage bij Liverpool, maar die kozen volgens Roos voor een keeper met meer ervaring.

Wachten op privacy instellingen...

'Opkomend talent'Op de clubsite meldt keeperstrainer Eric Steele verheugd te zijn met de komst van de keeper uit Rijkevoort. "We zijn opgetogen om Kelle welkom te heten in onze groep van doelmannen. Hij is een opkomend talent met potentie."
Roos begon zijn loopbaan bij de jeugdopleiding van PSV. Hij wist het in die periode te schoppen tot het Nederlands elftal onder de zestien jaar. Kort daarna belandde hij bij Jong Willem II en speelde hij in de selectie van NEC.

Wachten op privacy instellingen...

Van Nuenen naar Derby CountyDoor lang blessureleed brak hij niet door en vertrok derhalve naar RKSV Nuenen. In november verhuisde Roos naar Engeland om bij Nuneatown te spelen. "In de laagste divisies van Engeland lopen veel scouts rond. Ik zag daar genoeg kansen om door te breken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.