Amateurvoetballer Dennis Janssen van Cluzona uit Wouw scoort twee goals binnen zestig seconden

26 januari 2014 om 22:14 • Aangepast 22 november 2020 om 02:07
De komende tijd gaan alle ballen van derdeklasser Cluzona in Wouw naar aanvaller Dennis Janssen. De rappe linksbuiten scoorde zondag tijdens de wedstrijd tegen Hoeven twee keer binnen zestig seconden. Een uniek moment, vindt ook Janssen. "Dit is me zelfs bij de F-jes niet gelukt."

Voordat de spelers van Hoeven er erg in hadden, stonden ze al met 2-0 achter. Cluzona, afkorting van ‘club zonder naam’, speelde de bal direct na de aftrap richting Janssen die met een welgemikt schot zijn eerste treffer maakte.
In stelling brengenMeteen na de aftrap ontfutselden de spelers van Cluzona de bal van de tegenstander. De bal kwam bij de rechtsbuiten terecht die opnieuw Janssen in stelling bracht. "Ik raakte de bal maar half, maar die ging wel het doel in", beschrijft de 20-jarige Janssen zijn tweede treffer in de eerste minuut.
Cluzona won de wedstrijd tegen Hoeven uiteindelijk met 3-0. "In de kleedkamer was het natuurlijk lachen", vertelt Janssen. "Zoiets gebeurt natuurlijk niet elke dag, twee goals in een minuut. Ik heb nu in totaal zes doelpunten gemaakt. Vorig seizoen heb ik er door blessures slechts twee gemaakt. Dus laat ik eerst maar eens fit blijven."
Veel tijd om na afloop zijn unieke prestatie te vieren met de nodige pinten was er niet. Janssen werd namelijk verwacht in restaurant ‘De Wouwse Wereld’ waar hij in de bediening werkt. De gasten kregen hun eten zondagavond voorgeschoteld door een ober met een ongetwijfeld brede glimlach.
Het snelste doelpunt ooitHet snelste doelpunt in de eredivisie staat op naam van NAC-speler Koos Waslander. Hij scoorde op 20 maart 1982 acht seconden na de aftrap van Ton Lokhoff tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Hij gaf zo PEC's laatste man Rinus Israël en keeper Piet Schrijvers het nakijken.