Video

Inbrekers supermarkt EMTÉ in Sint-Michielsgestel op heterdaad betrapt, maar weten te vluchten

27 januari 2014 om 06:49 • Aangepast 22 november 2020 om 02:07
nl
Bij supermarkt EMTÉ aan het Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel is maandagochtend in alle vroegte ingebroken. Vier inbrekers werden op heterdaad betrapt, maar ze wisten te ontkomen. Een politiehelikopter zocht in de omgeving naar de daders, maar die werden niet gevonden.
Profielfoto van
Geschreven door

Agenten waren op het moment van de inbraak op weg naar een ander inbraakalarm, in Schijndel. Daar werd ingebroken bij tabakszaak Jan van Roessel. Toen rond tien voor vier bij de EMTÉ het alarm ging, haastte de politie zich naar Sint-Michielsgestel. Of de twee zaken verband houden met elkaar, kan de politie niet zeggen.
ChaosDe inbrekers gingen er vermoedelijk met sigaretten vandoor. Bij de klantenservice van de winkel was het een enorme chaos. Pakjes sigaretten lagen op de grond en spullen waren overhoop gehaald. Toch ging de winkel maandagochtend deels open. In het afgesloten gedeelte wordt sporenonderzoek verricht.
Vluchtauto gevondenBoven Sint-Michielsgestel cirkelde enkele uren een helikopter. Die zocht in de omgeving naar de inbrekers. Ook een politiehond werd ingezet. De grijze vluchtauto van de daders werd door de politie teruggevonden in de Kamperfoeliestraat, op zo'n anderhalve kilometer van de EMTÉ.
In welke richting de daders daarna zijn gevlucht is niet bekend. De woonwijk Theereheide werd afgezet voor onderzoek. Rond halfzeven werd de zoektocht naar de daders gestaakt. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.