Burgemeester Tilburg is het eens: wietteelt moet gereguleerd worden - Omroep Brabant

Burgemeester Tilburg is het eens: wietteelt moet gereguleerd worden

28 januari 2014 om 02:01 • Aangepast 22 november 2020 om 02:06
nl
Burgemeester Noordanus van Tilburg is het eens met een groep collega-burgemeester dat de wietteelt in ons land gereguleerd moeten worden. Dat heeft hij maandag in de raad gezegd. G roenLinks Tilburg vroeg de burgemeester om het manifest 'Joint Regulation' te ondertekenen.
Profielfoto van
Geschreven door

GroenLinks wilde in een motie de burgemeester dwingen om een manifest over de regulering van de wietteelt te ondertekenen, maar dat bleek dus niet nodig.
Noordanus waarschuwt wel dat met het oplossen van de achterdeurproblematiek van coffeeshops het probleem van de drugsoverlast nog niet is opgelost. Er moet veel meer gebeuren.
Wietteelt regulerenGroenLinks riep burgemeester Noordanus op zich aan te sluiten bij onder andere burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven. Die wil de wietteelt reguleren.
Ruim twintig burgemeesters zullen het manifest ondertekenen. Dit gebeurt vrijdag 31 januari tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Die bijeenkomst gaat over de regulering van cannabisteelt.

Wachten op privacy instellingen...

Niet ondertekenenNoordanus gaat het manifest vrijdag 31 januari overigens niet zelf ondertekenen. Hij laat een wethouder de handtekening zetten, omdat hij andere verplichtingen heeft. Komende vrijdag zetten meer dan 20 burgemeesters een handtekening onder het manifest Joint Regulation tijdens een bijeenkomst in Utrecht.
Het CDA is in ieder geval fel tegenstander van het manifest. Zij spreekt van een 'naïef, schijnheilig Manifest wat een typisch gevalletje 'boter op het hoofd' is'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.