UPC neemt Ziggo over: wat gaan honderdduizenden Brabantse klanten straks merken?

28 januari 2014 om 00:47 • Aangepast 22 november 2020 om 02:06
nl
Het zit er dik in dat de merknaam van kabelaanbieder 'UPC' gaat verdwijnen. Door de overname van Ziggo door het moederbedrijf van UPC (Liberty Global) gaat er een boel veranderen voor circa 270.000 Brabantse Ziggo-abonnees. En ook voor talloze klanten van UPC, dat ontstond uit een samenwerking van het Eindhovense Philips met het Amerikaanse UnitedGlobalCom.
Profielfoto van
Geschreven door

De klant zal op korte termijn weinig merken. De deal tussen UPC en Ziggo is sowieso nog niet officieel beklonken. Pas als dat zover is, kunnen abonnees binnenkort een andere naam op hun factuur verwachten. Noemenswaardige veranderingen vinden pas plaats op de lange termijn, als alles in kannen en kruiken is.
UPC en Ziggo bedienen samen zeven miljoen huishoudens, zo’n negentig procent van de markt. Als deze partijen de handen ineen slaan, halen Nederlanders een sterke megakabelaar in huis. Een megakabelaar met een afzetmarkt die nog groter is als die van KPN. Een luxepositie die voor de klant gevolgen zal hebben.

Wachten op privacy instellingen...

Gedwongen ontslagenEr staat nog niets vast, maar het lijkt zeker dat UPC en Ziggo straks als één provider dezelfde abonnementsvormen gaan gebruiken. De bestaande basispakketten verdwijnen dus. Of klanten straks meer of minder voor hun abonnement zullen betalen, is giswerk. Hoe dan ook gaan de prijzen en de voorwaarden veranderen.
Voor wie bij Ziggo of UPC werkt, verandert er ook het één en het ander. Waarschijnlijk is dat slecht nieuws. Moederbedrijf Liberty Global liet tijdens de persconferentie doorschemeren dat er ontslagen zullen vallen. Waar de klappen zullen vallen, is nu nog niet te zeggen.

Wachten op privacy instellingen...

Goedkopere prijzenEr is ook goed nieuws. Zoals bekend werkt Ziggo als mobiele provider zonder eigen netwerk. Ziggo maakt gebruik van het netwerk van Vodafone, waarop klanten forse kortingen krijgen. Die kortingen gelden na de overname straks ook bij de megakabelaar.
UPC en Ziggo hebben samen een hoop klanten. Meer klanten betekent dat er betere onderhandelingen mogelijk worden met Vodafone. De prijzen van van belminuten, sms'jes en internetverkeer worden daardoor vermoedelijk een stuk goedkoper.

Met de overname van Ziggo, waarvoor ongeveer tien miljard euro wordt betaald, wordt Liberty Global een grote speler op de Nederlandse markt. Het is afwachten of dat goed zal uitpakken voor de honderdduizenden huishoudens in Brabant.
Met dank aan Tweakers.net voor het overzichtsartikel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.