Video

Doek valt voor stichting De Luchtballon: ‘Hopen dat kinderen snel ergens anders terechtkunnen’

28 januari 2014 om 02:26
nl
Het laatste sprankje hoop dat stichting De Luchtballon nog had, is nu echt weg. De kinderorganisatie in Ossendrecht heeft vanwege aanhoudende financiële problemen 'met pijn in het hart' faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Breda.
Geschreven door

De stichting organiseert al bijna dertig jaar therapeutische vakantiekampen voor kinderen met astma, eczeem en voedselallergie. Daar komt nu dus een einde aan.
Geen levensvatbare toekomst"Door oplopende schulden en het ontbreken van voldoende inkomsten is er geen levensvatbare toekomst voor De Luchtballon meer in het verschiet", meldt de organisatie via een persbericht.
In oktober zag de stichting zich al genoodzaakt om de accommodatie aan de Trambaan in Ossendrecht af te stoten. De organisatie hoopt dat de kinderen 'snel elders een plek mogen vinden waar zij even op adem kunnen komen'.
Hulp van SBS6In 2005 werd het vakantiedorp in Ossendrecht nog opgeknapt door medewerkers van SBS6. De televisiezender vierde toen het tienjarig jubileum en besloot de handen uit de mouwen te steken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.